Pintura de Gabriel Nieto |
Microconte a iniciativa de Tumateix pel Joc de Sant Jordi 2011.
Picar amorosament, amb mà de morter acaronada suaument i amb vigor, ametlles, galeta, alls, pinyons i julivert, deixant-se dur, amb galanor d’ànima evanescent, com les descrites pel Dant Alighieri.
Quan la fosforescència dels ulls diu que ja s’hi val, dipositar la picada, amorosament, al xup-xup del conillet que s’està rostint.
He entrat pensant que llegiria un tractat sobre mosquits, i trobo aquesta incursió breu però sucosa al món de la literatura eròtico-gastronòmica. Ara m'han vingut ganes de ossegar una orella.
ResponEliminaConillets rostint... lladre!
ResponEliminaLluís,
ResponEliminaJa veus que es tracta de picades eròtic, gastronòmiques sexuals, que també poden precisar d’un antihistamínic, o d'un protector, com les dels mosquits.
Salut.
El porquet,
ResponEliminaAi amb aquestes metàfores que fan pensar malament...Pensa malament i no erraràs, deien les iaies ;-)
Salut.
Caram! Quina delicadesa i quina subtilitat! Això de la picada és una cosa ben nostrada!
ResponEliminaTirantlobloc,
ResponEliminaLa picada és tan subtil com els seus mateixos ingredients, potser amb la pinzellada popular, mes ordinària i agressiva de l’all, talment les calces d’una pubilla. I és garantia d’una cuina excel•lent, com és la mediterrània...
Salut.
¿Oryctolagus cuniculus o cunilingus?
ResponEliminaTemujin,
ResponEliminaEn cuestiones de cunicultura, siempre a gusto del consumidor.
m'agradat tot però en especial el xup xup! (t'has ficsat que només hi han comentaris de mascles?)
ResponEliminaSerà, Aris, perquè a les femelles ens cal la recepta de la brandada ;)
ResponEliminaBona cuina!
ResponEliminaAris,
ResponEliminaSi,tot i que la cuina no es patrimoni de cap sexe en especial.
Salut i bona cuina!
Clidice,
ResponEliminaEntra al blog de Tumateix i fer-nos l’honor de deixar-hi una bona recepta de brandada pel nostre coneixement, Vaaaa ! ;-)
http://tumateix-llibres.blogspot.com/2011/03/joc-de-sant-jordi-2011.html
Francesc,
ResponEliminaÉs un microconte col•lectiu, que ha de conjugar cuinar, erotisme i posar el nom d’un autor literari en 50 paraules. La cosa no dóna per més.
Salut.
Aquesta "picaeta" no és apta per a xiquets. Massa picant, no? Molt bona, Ramon.
ResponEliminaAquest sí que és un microconte amb sabor :-)
ResponEliminaui, ja no puc dir que només siguem mascles... :)
ResponEliminaVicicle,
ResponEliminaÉs una “picaeta” per donar-li un punt de color al conill rostit.
La picada és una especialitat gastronòmica del mediterrani.
Salut.
Pere,
ResponEliminaÉs el que li deia abans a en Vicicle :)
Aris,
ResponEliminaNo. A veure si la Cli ens fa conèixer la seva recepta de brandada...:)
ui, no, Ramon, que tinc la mà de morter a ca'l mecànic ;)
ResponElimina