dijous, 17 de març de 2011

La picada perfecta.

Pintura de Gabriel Nieto

 Microconte a iniciativa de Tumateix pel Joc de Sant Jordi 2011.

Picar amorosament, amb mà de morter acaronada suaument i amb  vigor, ametlles, galeta, alls, pinyons i julivert, deixant-se dur, amb galanor d’ànima evanescent, com les descrites pel  Dant Alighieri.
Quan la fosforescència dels ulls diu que ja s’hi val, dipositar la picada, amorosament, al xup-xup del conillet que s’està rostint.       


21 comentaris:

  1. He entrat pensant que llegiria un tractat sobre mosquits, i trobo aquesta incursió breu però sucosa al món de la literatura eròtico-gastronòmica. Ara m'han vingut ganes de ossegar una orella.

    ResponElimina
  2. Lluís,
    Ja veus que es tracta de picades eròtic, gastronòmiques sexuals, que també poden precisar d’un antihistamínic, o d'un protector, com les dels mosquits.
    Salut.

    ResponElimina
  3. El porquet,
    Ai amb aquestes metàfores que fan pensar malament...Pensa malament i no erraràs, deien les iaies ;-)
    Salut.

    ResponElimina
  4. Caram! Quina delicadesa i quina subtilitat! Això de la picada és una cosa ben nostrada!

    ResponElimina
  5. Tirantlobloc,
    La picada és tan subtil com els seus mateixos ingredients, potser amb la pinzellada popular, mes ordinària i agressiva de l’all, talment les calces d’una pubilla. I és garantia d’una cuina excel•lent, com és la mediterrània...
    Salut.

    ResponElimina
  6. Temujin,
    En cuestiones de cunicultura, siempre a gusto del consumidor.

    ResponElimina
  7. m'agradat tot però en especial el xup xup! (t'has ficsat que només hi han comentaris de mascles?)

    ResponElimina
  8. Serà, Aris, perquè a les femelles ens cal la recepta de la brandada ;)

    ResponElimina
  9. Aris,
    Si,tot i que la cuina no es patrimoni de cap sexe en especial.
    Salut i bona cuina!

    ResponElimina
  10. Clidice,
    Entra al blog de Tumateix i fer-nos l’honor de deixar-hi una bona recepta de brandada pel nostre coneixement, Vaaaa ! ;-)
    http://tumateix-llibres.blogspot.com/2011/03/joc-de-sant-jordi-2011.html

    ResponElimina
  11. Francesc,
    És un microconte col•lectiu, que ha de conjugar cuinar, erotisme i posar el nom d’un autor literari en 50 paraules. La cosa no dóna per més.
    Salut.

    ResponElimina
  12. Aquesta "picaeta" no és apta per a xiquets. Massa picant, no? Molt bona, Ramon.

    ResponElimina
  13. Aquest sí que és un microconte amb sabor :-)

    ResponElimina
  14. ui, ja no puc dir que només siguem mascles... :)

    ResponElimina
  15. Vicicle,
    És una “picaeta” per donar-li un punt de color al conill rostit.
    La picada és una especialitat gastronòmica del mediterrani.
    Salut.

    ResponElimina
  16. Pere,
    És el que li deia abans a en Vicicle :)

    ResponElimina
  17. Aris,
    No. A veure si la Cli ens fa conèixer la seva recepta de brandada...:)

    ResponElimina
  18. ui, no, Ramon, que tinc la mà de morter a ca'l mecànic ;)

    ResponElimina

Cercar en aquest blog