dijous, 22 de setembre del 2011

El darrer dia de l’estiu.



Ha sortir el sol del bon matí, gairebé com sempre, tot i ser el darrer dia de l’estiu. Demà a les 11,04 ja serà tardor –TV3 dixit-
Ha estat un estiu confús, de clima variat i amb sonar de trompetes apocalíptiques. Àugurs i pitonisses han fet el seu agost inflant i desinflant globus captius, mentre s’anunciaven properes conteses electorals i canvis, amb els cors de fons dels queixosos mercaders de sempre, que encara han esdevingut  més torracollons.
Aires de populisme enfarfegaran els horitzons i la gent- potser massa nafrada i prou desorientada- s’avindrà a pactar amb qui prometi l’oro i el moro. Salta borni que ve un rec ! , diu el poble; l’oro ala butxaca i el moro a casa seva, sud enllà, ens diran els demagogs i la gent aplaudirà joiosa i esperançada, oblidant les retallades i els ajustos imposats per la conjuntura europea.
Els més guapos, més rics i més bons jugadors ( i els més intel·ligents?...Como dice? Qué significa ‘inteligente’?) seguiran ocupant les portades dels diaris.
Anirem fent polsos per salvaguardar la llengua que parlem i hem mamat i se’n faran creus a les Espanyes.(s’ho prenen com si els volguéssim fer la pasqua) i en faran bandera electoral dividint la gent per la via testicular, que no la de la raó.
Marededéudelaberruganegra, que potser les coses d’aquest món no tenen solució, i encara no hi ha evidència concreta d’un paradís d’ultramort, curull d’hurís i fonts de mel al mig de verdes praderies. 

Potser per mirar de neutralitzar l’allau de demagògia que s’apropa, us deixo amb la veu prodigiosa de la Sílvia demanant perdó a la lluna llunera. Demà ja escoltarem- pacients com sempre-  les més enconades diatribes contra tot el que es mou i es belluga. 


8 comentaris:

  1. Davant d'aquest escrit torrencial de bona lletra però mals horitzons no sé si es tracta del darrer dia d'estiu o el darrer dia de l'apocalipsi.

    ResponElimina
  2. hem tingut estius millors, però no tan moguts com aquest. Ai que patirem....

    ResponElimina
  3. M'han dit que el 20-N aquest any hi han eleccions...i sembla que el pp ve fort, de majoria absoluta. Doncs res, home, res, mentre hi hagi salut...

    ResponElimina
  4. Ho tenim molt cru, amic Alberich, no ens estimen i nosaltres no els estimem, ens espera una tardor amarga que durarà molts anys, caldrà refugiar-se en la veu prodigiosa de la Sílvia.
    Salut

    ResponElimina
  5. El porquet,
    Tot s'arreglarà, tot. No cal patir. Amb un parell de retallades més, tot solucionat!.
    Salut.

    ResponElimina
  6. Francesc,
    Els uns patim i els altres patam. No hi ha mal que duri cent anys, diuen els optimistes.
    D'aquí a cent anys, ja no ens pentinarem i no ho podrem veure.Ai las!
    Salut.

    ResponElimina
  7. Aris,
    Ara els tocarà a ells assolir l''España va bien'...Ho tenen xupat, amb els èxits de la 'roja' i canviant el Mourinho pel Wenger...
    Salut.

    ResponElimina
  8. Francesc Cornadó,
    No ens estimen, però el nostre amor és a prova de desencisos. Morirem amb ells!
    Salut.

    ResponElimina

Cercar en aquest blog