divendres, 20 de maig del 2011

Un decret oportú ?



Plovia i plovia. Els prebosts del país estaven preocupats, doncs l’onatge era incessant, l’aiguat imminent i el desastre anunciat.
Varen encomanar-se a eminents juristes, als quals van passar la pilota: Els meteoròlegs anuncien maldades i cal veure que en diu l’ordenament de tot això i quines solucions tenim - els va dir el prebost en cap.
Els eminents juristes es van reunir i van desempolsar els vells texts on hi havia recopilades les lleis. Van començar repassant les dotze taules de la Roma republicana per anar a parar als reculls d’en Justinià, les aportacions dels canònics i les aportacions medievals del dret comú. Van divagar amb els orígens divins o humans del dret, i van discutir els teòrics del  sobiranisme, des  de Maquiavel a Hobbes i el camí que porta al contracte social, per la qual cosa van rellegir Rousseau i Montesquieu. Van discutir sobre la constitucionalitat del dret positiu vigent i el van comparar amb el dels països veïns, establint la correcta uniformitat de criteris que regien.
Van estar hores i hores analitzant els pros i contres i finalment van prendre la decisió que els semblà més escaien:
En nom de l’autoritat del poder judicial que representaven, van decidir que es prohibia la pluja per ser contraria a dret i van proclamar-ne el corresponent  decret, votat per la meitat més un dels ponents, amb una abstenció. .  

A propòsit, he trobat aquest gag del malaguanyat Eugenio parlant de bancs i m’ha fet gràcia compartir-lo amb tots vosaltres:


10 comentaris:

  1. que bo que era l'Eugenio! molt bon apunt!

    ResponElimina
  2. Esperemos que no se pare el movimiento, en Burgos ayer habia más de dos mil personas (en Burgos ya es una cantidad importante). Esta noche se espera una gran cantidad de gente, veremos lo que ocurre esta noche a partir de las doce...

    ResponElimina
  3. Patim la mala qualitat de la política, de res sembla que hagin servit les lliçons de Maquiavel o de Hobbes, ni de Montesquieu o de Rousseau. Estem sota les decisions de incompetents amb carnet, de juristes irresponsables, de gent que te ganes de brega, de camorristes de via estreta, d'adobamóns corruptes, ara cal mantenir la lluita, demostrar que una altra democràcia és possible, encara que els xoriços del Club Bildeberg ja ho tinguin tot planificat, encara que aquestes protestes formin part del pla estratègic del mercats, encara que la desesperança ens pugui afeblir hem de continuar.

    Salut
    Francesc Cornadó

    ResponElimina
  4. En aquesta prohibició de la pluja hi he vist un aire com de Duran i Lleida. No avancem gaire.

    ResponElimina
  5. Potser que el jovent, amb el botelló, estigués fent múscul per a ambicions molt més lluminoses? Tenen un aguant a prova de bomba, i damunt són joves. Potser ens afegirem i tot, que pujar els cims de les contrades també n'és un bon entrenament. Salut.

    ResponElimina
  6. És una provocació en tota regle; no tenen vergonya ni sentit de la decència.

    ResponElimina
  7. No sigueu així, el càtering i les secretàries de bon veure els devien distreure, pobrets. Cal reflexionar, diuen. I ells s'apliquen a la màxima.

    ResponElimina
  8. Ningú gosarà treure'ls. l'endemà n' hauria el doble. Ja es morirà el moviment tot sol.

    ResponElimina
  9. És la constància que la gent està emprenyada amb el sistema burocràtic i anquilosat en el que hem convertit aquests sistema nostre de l'Estat de les Autonomies.
    És curiós contrastar les imatges dels maldestres anuncis de la campanya electoral amb les imatges de la gent manifestant-se per les places.
    Les patums queden d’un ridícul evident, mentre es malden a traure el fetge els uns als altres
    Em sembla l’esclat de la joventut d'una classe mitjana, basicament universitària, que se’n adonen que el sistema està bloquejat i estan decebuts per què els és difícil dir-hi la seva.
    M’agradaria veure-hi més representació dels substrats socials més desfavorits.
    Salut i gràcies per comentar.

    ResponElimina

Cercar en aquest blog