divendres, 24 de desembre del 2010

Vells llibres empolsinats.




Quan arriben aquestes festes i s’acaba l’any, sembla que aquesta circumstància imposada per la inveterada costum de comptar el temps fent-ne talls com si fos una botifarra, ens imposa el propòsit d’esmena dels vicis adquirits  i la revisió de les nostres conductes i propòsits.
Instat pels poders fàctics domèstics de  la muller i una senyora que els dimarts ens ajuda a tenir la casa neta, he procurat treure la pols a unes prestatgeries on dormen la son de l’oblit, de manera prou desordenada, unes quantes dotzenes de llibres. Feta una primera sacsejada, n’han caigut uns quants a l’atzar. N’he composat un improvisat bodegó per tirar-hi una foto nadalenca i m’ha vingut un pensament al cap.
Què en podem fer el 2011 de tota aquesta literatura?   

Que tingueu unes bones festes!

11 comentaris:

  1. Doncs, la veritat, no ho sé. M'has fet memòria del que el meu pare llegia amb molt més entusiasme que potser enteniment. I d'altra part una vinyeta d'El Roto on un personatge es pregunta: "Fracasa el capitalismo y se hunde la izquierda ¿hay quien lo entienda?" Potser el capitalisme no fracassa, sinó que ens presenta la seua autèntica cara, la que deia no tindre. Bones festes. Jo els guardaria, mai se sap, potser ens aprofiten en un futur no molt llunyà. Potser no totes les seues idees siguen tan velles ni el polsim actual les afecte. Salut.

    ResponElimina
  2. Rellegir-la si et mereix la pena i si no, jo els porto a la biblioteca del poble, no m'agrada emmagatzemar i sí donar l'oportunitat a algú altre que no l'ha pogut llegir.

    ResponElimina
  3. Recollir-els i tornar a posar-els a la lleixa, quin altre cosa es pot fer? Cal aprendre dels errors del passat, i si els llencem hi ha el perill de que acabem oblidant-ho i els repetim. Bon Nadal i bona entrada d'any.

    ResponElimina
  4. potser rellegir-los en clau de present, hi ha molt a revisar encara i ... mai se sap :)

    Bones Festes!

    ResponElimina
  5. Vicicle,
    Ja els he recollit i els he tornat a la prestatgeria. Caldrà rellegir-los.
    I que els mags et portin una bici nova!

    Wanderlust,
    És una bona solució aquesta de portar-los a la biblioteca. També fer alguna subhasta sense ànim de lucre amb amics i coneguts...

    Brian,
    Ja ho he fet tal com dius i com li he dit a en Vicicle.

    Clidice,
    Ho he intentat i alguns m’han provocat urticària, especialment el "Llibre roig" del camarada Mao Tse Tung que m’ha recordat el “Camino” de l’Opus :)

    Bones festes a tots/es.

    ResponElimina
  6. Que vagi tot bé, i mira, aquest Manifest comunista m'ha engrescat en un dia poc engrescador.

    ResponElimina
  7. Lluís,
    Celebro que el Manifest t'hagi produït algún efecte. El mèrit és d'en Marx i Engels, és clar.
    Salut.

    ResponElimina
  8. A mi Marx sempre m'ha interessat molt i el trobo un personatge encara per treure-li el suc. Ara, el comunisme ja no sé molt bé el que és. I tenim comprobat que no funciona. Ara, això no vol dir que el capitalisme, que si funciona, no sigui un "rodillo" pels humanistes i tots els que pensem que pots fer coses pels demes sense espera diners a canvi. No ho sé, la veritat es que de vegades desanima. Però bé, Bon nadal o bon solstici o bona lluita!

    ResponElimina
  9. a rellegir és al que m'he acostumat últimament Ramón. Bones Festes! que se m'havia passat aquest escrit teu.

    ResponElimina
  10. Jo soc de les de rellegir, però després també opto (ho he fet ja sis o set cops) per donacions a biblioteca.

    Et desitjo un 2011 mooolt feliç, Alberich

    ResponElimina
  11. Aris,
    Francesc,
    Mireia,

    Gràcies pels vostres comentaris i disculpeu per no haver respost abans...Aquests dies tinc algun problema amb la connexió.
    Bon any!

    ResponElimina

Cercar en aquest blog