dimarts, 25 d’agost del 2009

La boia de Port Pelegrí


Al Port Pelegrí a Calella de Palafrugell, a l’estiu hi ha un bon munt de boies. Aquestes delimiten els espais on es permès nedar i on fondegen les embarcacions.
Cap a quarts de nou del matí, amb una miqueta de garbí que fa pujar la xafogor del dia, la mar hi és calmada i serena. És el moment de fer una capbussada i anar nedant –algú en diria flotant i prou, doncs això de nedar queda més per esportistes, peixos i submarinistes- amb algun bon amic.
Pot semblar xocant, però el centenar llarg de metres que hi ha de la sorra a la boia donen per una tertúlia. Hi surten temes de la política, de l’esport i alguna xafarderia local.
És un entorn amable, quan encara la quitxalla no altera la monotonia del soroll de l’anar i venir de les onades i les barques nomes es balancegen, soles i encara orfes del brogit dels navegants ocasionals que més tard s’escamparan per cales i racons.
Tot xerrant xerrant, es veuen orades i pagells passar per sota, ullats per les gavines voladores i empaitats per un cormorà que neda esperitat, tot traient sovint un coll llarg i un bec inquietant per agafar un glop d’aire, entre capbussada i capbussada.
M’ha semblat que aquesta boia de bon matí, lluny del brogit de la platja i més a prop de la negror de la profunditat, i de la claror del cel, on tantes i tan sanes tertúlies hi hem tingut, és el nom més adequat per inaugurar un espai on acollir els acudits i les dèries del que subscriu i dels amics que s'hi vulguin afegir.
No cal dir que, nedadors, esportistes, o simplement amants de surar per la mar tranquil·la del intel·lecte, hi sou convidats a comentar allò que us plagui i us vingui ben bé de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cercar en aquest blog