dilluns, 12 de setembre del 2011

BARbaritats.



Retrobo aquestes pàgines en acabar un voluntari exili estiuenc de ‘dolce far niente’ mancat d’eines per fer un acurat manteniment del meu blog.  Una vegada  incorporat a la normalitat, ho faig per fer un homenatge a un bon amic i autor d'un llibre que acaba d’editar.  

L’Àngel Juez és una au nocturna. Emprenedor i amant del caliu de les fustes velles amb  olor a tabac antic, adobades per seculars ferums d’alcohol i confidències a mitjanit,  ha encapçalat, des de fa un munt d’anys, iniciatives empresarials d’establiments i espectacles de la nit barcelonina. De manera més o menys anònima ha estat darrera els mostradors i els escenaris de moltes conegudes aventures suggerents, acumulant un munt de vivències i coneixements. Avui és el propietari d’un local entranyable, situat al barri gòtic barceloní: l’Ascensor Cocktail Bar, on es fa agradable matar l’aranya i passar l’estona, fent-la petar, davant d’un combinat, una bona companyia i un fons musical escaient.
L’Àngel ha acumulat experiència i, com sol ser quan t’han passat un munt de coses a la vida, ha volgut deixar-ne petjada escrivint un llibre.
Ho ha fet, i ha estructurat una obra ben travada, amb il·lustracions magnífiques d’en Lluís Trillo, concebuda com a una mena de llibre de text per a futurs emprenedors de l’hostaleria, però amb aquest regust anarquitzant, farcit d’expressions col·loquials i bon humor, de qui els té ben pelats d’escoltar filòsofs de matinada i torejar cercadors/es de fantasies impossibles al voltant d’unes quantes copes. Aquesta mena de manual per professionals, ha esdevingut un càlid homenatge a la nit barcelonina, una picada d’ullet nostàlgica als que l’hem viscuda, ni que sigui a retalls, i un referent pels més joves, que s’hi apropen amb la testosterona, l’adrenalina i d’altres estímuls de la bioquímica a punt de caramel.
Barbaritats” és senzill i fa de bon llegir. És una baula important per lligar els atzars històrics dels darrers temps, fet que pot fer del llibre un document d’aquells que com un bon tastet cal afegir a un acurat estudi d’una realitat sociològica d’uns anys: els de la bohèmia i els moviments tribals de finals del segle XX i els començaments del XXI .
El llibre el va presentar, amb petit comitè, el dia 10 de setembre a Cadaquès i ho farà amb un caràcter més general a Barcelona el proper dia 26 a l’Ascensor Coktail Bar del carrer Bellafila, 3.
L’Àngel ja ha dit que aquest és el primer d’una trilogia. Des d’aquest blog inconstant, que és “La boia” jo li diria allò de “Play it again Sam”, (perdó, volia dir Àngel).       
L'Àngel Juez signant el seu llibre
    

8 comentaris:

  1. Doncs fa molt bona pinta el que dius. L'enhorabona a l'autor. Avui mateix t'he nomenat al blog. M'agraden aquestes casualitats, i si al damunt ha servit per a retornar-te, doncs millor que millor. Salut.

    ResponElimina
  2. Les barques d'estiu ens han fet companyia.

    ResponElimina
  3. ostres, jo havia anat molt per l'ascensor, un gran bar, segur que el llibre mereix la pena

    ResponElimina
  4. Hola Ramón,

    Encantat de retrobar-te per aquestes terres blogaires de nou i si, a sobre, és amb novetats literaries a la butxaca, doncs més que millor. Ja trobava a faltar els teus posts.

    Salutacions i welcome back!!

    ResponElimina
  5. El local es veu d'alló més acollidor, i el títol molt encertat. Una bona recomanació.

    BEN RETORNAT.

    ResponElimina
  6. Xavier Aliaga,
    És un llibre honest i divertit.

    Vicicle.
    Això de les sincronies ens ho hauríem de fer mirar ;-)

    Jordi Dorca,
    Ben cert. Malauradament les barques de pescadors, a Calella ja són com una mena de record llunyà en el temps.

    Aris,
    L’Ascensor és un lloc molt acollidor.

    Ivan Serra,
    És un plaer trobar-te per la virtualitat d’aquestes aventures blogaires.
    Ens anirem llegint!.

    Francesc,
    Un plaer retrobar-nos.

    Gràcies a tots per comentar i salut.

    ResponElimina
  7. Estic encantat,tan amb el comentari del teu blog com amb els dels teus seguidors,entr els que m'hi conto.Gracies,Àngel

    ResponElimina

Cercar en aquest blog