dilluns, 7 de juny del 2010

De com treure’n art de la brutícia.


La Clídice en ha posat al seu blog un suggerent post que fa referència a una manera de fer art al carrer -una mena de antigraffiti- dibuixats en negatiu damunt de la brutícia del carrer. Una idea que em sembla genial: un art destinat a desaparèixer amb el raig d’aigua de l’empleat públic, a ser netejat pels hàbits higiènics municipals, però fins aleshores, la merda és art i en aquest cas un art efímer i poc agraït.
Qui no ha practicat alguna vegada aquesta mena d’art? A mi m’ha recordat l’antihigiènic hàbit de fer dibuixos amb el dit damunt la pols de la taula bruta o el de donar forma a la taca de tinta, abans de llençar l’esborrany a la paperera.
No sé si se’n pot dir art a aquesta mena d’hàbits, alguns d’ells tan escatològics com les pintades amb femta que es poden veure a les parets d’alguns descurats serveis públics, però si que estan carregats d’un alt valor simbòlic.
El que si us puc dir és que de matèria prima no ens en falta.

6 comentaris:

  1. gràcies per la cita :) i el que s'evidencia, tan si pintes com si despintes, és la necessitat de deixar petjada :) això si, netejant no et poden multar :)

    ResponElimina
  2. Tal com li he dit a la Clidice sobre la qüestió, fa poc vaig veure una acció igual feta per un català. Aniré a buscar seu nom (de tota manera, formava part d'un espectacle sobre les favelas).

    ResponElimina
  3. Ara s'està possant de moda, fins i tot a Rússsia, deu ser que tenim molta merda. Però aixó no és art se'n diu reciclatge.

    ResponElimina
  4. Clídice, crec que tu ho deies l'altre dia: quina xamba per un arqueòleg del 4010 quan trobi un WC del segle XXI amb les seves pintades, frases fetes i tota la pesca! ;D

    ResponElimina
  5. Ja ens en faràs cinc cèntims, Lluís, si trobes alguna cosa sobre el tema.

    ResponElimina
  6. Francesc, si alguna vegada vas a Londres no et perdis la Tate Gallery; hi ha de tot: condons, burilles, femta humana i no humana, entre d'altres i meritòries novedoses experiències artístiques...

    ResponElimina

Cercar en aquest blog