tag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post8953701035350080868..comments2023-10-09T10:51:42.816+02:00Comments on La boia de Port Pelegrí: Desfent tòpics:Alberichhttp://www.blogger.com/profile/08110381580307790973noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post-6498530760374227792010-10-28T07:46:13.153+02:002010-10-28T07:46:13.153+02:00Temujín,
Creo que la denominación de "filete...Temujín, <br />Creo que la denominación de "filete ruso" hizo fortuna en la guerra y en la posguerra por lo que hemos dicho antes. <br />A todos nos gusta más lo autóctono que lo foráneo, ya que forma parte de nuestro proceso de educación. De todos modos, la ensaladilla rusa hecha por los rusos no estaba nada mal; en comparación con la nuestra, como decía antes, le faltan las olivas y el atún y tampoco lleva guisantes, pero si pepinos en vinagre, que creo que es el toque “ruso” de la nuestra, puesto que cuando le dan al vodka, que es casi siempre, apuran el vaso de un trago y muerden un pepinillo en vinagre, que lo encuentras hasta en la sopa.Alberichhttps://www.blogger.com/profile/08110381580307790973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post-8902903349213984942010-10-28T07:34:15.608+02:002010-10-28T07:34:15.608+02:00Vicicle,
Disposa del verset sobre la maionesa al...Vicicle, <br />Disposa del verset sobre la maionesa al teu caprici i necessitat – no és pas meu, doncs jo l’he trobat pel Google- <br />Ah, els francesos amb qüestió de cuina s’ho apropien tot! Darrerament s’han fet amos de la nostrada paella: la trobes a molt menús, com a casa nostra els dijous. Ara: no se’t acudís pas demanar-ne. Res a comparar amb un bon arròs negre o caldoset de l’Empordà, per no dir la meravellosa varietat de matisos dels de casa vostra.:)<br />Salut.Alberichhttps://www.blogger.com/profile/08110381580307790973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post-1407594322742404692010-10-28T07:25:30.200+02:002010-10-28T07:25:30.200+02:00Joan,
L’arròs a la cubana podria formar part de l...Joan, <br />L’arròs a la cubana podria formar part de la llista de productes tòpics als que m’he referit a l’entrada, doncs jo vaig estar per Cuba i no en vaig veure mai, tal com se’l presenta per aquí. . De fet, l’arròs, amb el porc i el pollastre són essencials a la dieta cubana. També fan servir una mena de plàtans per fregir ( en diuen bananos), molt més grans que els de Canàries i que no són dolços com els d’aquí; la seva textura recorda més a les patates. Alguna relació hi ha, potser si.<br />Salut.Alberichhttps://www.blogger.com/profile/08110381580307790973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post-31705206296440768792010-10-28T07:17:44.246+02:002010-10-28T07:17:44.246+02:00Clidice,
Veus com barrejaven la política amb les...Clidice, <br />Veus com barrejaven la política amb les coses de menjar? Quan la guerra m’explicava el pare que als soldats els donaven unes llaunes de carn bullida -que en realitat venia de l’Argentina, però enviada pels russos – que se’n deia “Corned Beef” i també en deien carn russa, però aquesta vegada , penso, ho deien amb un sentit menys inquisitiu. <br />Salut. :)Alberichhttps://www.blogger.com/profile/08110381580307790973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post-85455307796546201042010-10-28T06:59:59.074+02:002010-10-28T06:59:59.074+02:00Mi madre les llamaba filetes rusos. De la ensadill...Mi madre les llamaba filetes rusos. De la ensadilla, me quedo con la de aqui me gusta más. Esa de arriba en algunos sitios la llaman campera..Daniel F.https://www.blogger.com/profile/01290102889334071181noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post-15931225798551973652010-10-27T22:43:02.986+02:002010-10-27T22:43:02.986+02:00Quina troballa de poema. Me'l copie, amb el te...Quina troballa de poema. Me'l copie, amb el teu permís. Els francesos en tocant a gastronomia no coneixen ni a són pare. Salut.Viciclehttps://www.blogger.com/profile/16804429274744644506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post-6598749257115692172010-10-27T21:35:08.657+02:002010-10-27T21:35:08.657+02:00Ramon, llavors no hem de dubtar gens que l'arr...Ramon, llavors no hem de dubtar gens que l'arròs a la cubana ve de Cuba, oi?Joan Calsapeuhttps://www.blogger.com/profile/16706262827870021840noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post-68807836491447955992010-10-27T19:52:58.186+02:002010-10-27T19:52:58.186+02:00curiós, el meu pare, nascut a la Segarra, explica ...curiós, el meu pare, nascut a la Segarra, explica que de petit (després de la guerra) el que en diem hamburgueses se'n deia bistecs russos també :OClidicehttps://www.blogger.com/profile/03980871897747265372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post-34450107408015899262010-10-27T18:04:35.584+02:002010-10-27T18:04:35.584+02:00Francesc,
En canvi a la Marina, el 1966, de l’hamb...Francesc,<br />En canvi a la Marina, el 1966, de l’hamburguesa en deien “bistec ruso”, o els més maquiavèlics, “filete ruso”...Deuria ser que com que no hi havia qui se la pogués menjar, tinguéssim una molt mala imatge dels soviètics. ;-)Alberichhttps://www.blogger.com/profile/08110381580307790973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post-78456255206422508212010-10-27T17:59:13.791+02:002010-10-27T17:59:13.791+02:00Clidice,
A l'Estepa fan uns molts bons "...Clidice, <br />A l'Estepa fan uns molts bons "polvorons", ben cert! ;-)Alberichhttps://www.blogger.com/profile/08110381580307790973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post-18467194433112896312010-10-27T17:57:20.427+02:002010-10-27T17:57:20.427+02:00Vicicle,
Sembla ser que la maionesa la van portar...Vicicle, <br />Sembla ser que la maionesa la van portar els francesos de Menorca quan van ocupar Mahó el 1756. <br />Com sempre passa, se la van fer seva i la van divulgar pel món. A Rússia hi deuria arribar de la mà de Caterina la Gran, que era molt francòfila i seguia les modes de París. <br />He trobat aquest bell poema sobre el tema: <br />Sauce Mayonnaise<br />Dans votre bol en porcelaine,<br />Un jaune d´oeuf étant placé,<br />Sel, poivre, du vinaigre à peine,<br />Et le travail est commencé.<br />L´huile se verse goutte a goutte,<br />La mayonnaise prend du corps,<br />Épaissisant sans qu´on s´en doute<br />En flots luisants jusques aux bords.<br />Quand vous jugez que l´abondance<br />Peut suffire à votre repas,<br />Au frais mettez-là par prudence<br />Tout est fini — N´y touchez pas!<br /> <br />Salutacions.Alberichhttps://www.blogger.com/profile/08110381580307790973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post-14814806546668380462010-10-27T17:24:44.025+02:002010-10-27T17:24:44.025+02:00a Palma de Mallorca quan feia la mili a l'any ...a Palma de Mallorca quan feia la mili a l'any 68, al quarter a l'hora de posar el mehú del dinar, de l'ensaladilla russa, en deien "ensaladilla nacional". es veu que els russos eren molt dolents pels franquistesFrancesc Puigcarbóhttps://www.blogger.com/profile/04899575095259427908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post-8702342069469688402010-10-27T16:43:48.217+02:002010-10-27T16:43:48.217+02:00i els polvorons? són de l'Estepa? ;)i els polvorons? són de l'Estepa? ;)Clidicehttps://www.blogger.com/profile/03980871897747265372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6755325400966653818.post-44605223642043680092010-10-27T14:25:48.262+02:002010-10-27T14:25:48.262+02:00I qui els hi portà la maionesa, salsa illenca per ...I qui els hi portà la maionesa, salsa illenca per antonomàsia? No sé, no sé. Aquesta meravella gastronòmica -la salsa- si que és un veritable regal que els hem fet i no el maleït or de Moscou. Salut i bon profit.Viciclehttps://www.blogger.com/profile/16804429274744644506noreply@blogger.com